Sertifisert

Sertifisert

Herved bekreftes det at
www.lensit.no
som drives av
Lensit.no AS
lever opp til Trygg E-handel sine krav for e-handlere.
 
Status: Sertifisert
Finansiell stabilitet: Ok
Kundeklager: Ingen klager

» Se hele rapporten
Optiker og synsundersøkelser
Tilbake

Optiker og synsundersøkelser


Jeg bruker ikke linser, hva må jeg gjøre for å komme i gang?

Ta kontakt med en optiker og si at du ønsker å bestille time for synsundersøkelse med tanke på linser. Kontaktlinser skal alltid tilpasses av optiker. Pasientloven gir deg rett til å få utskrift av linseseddelen og eller brilleseddelen din.

Hvor ofte bør jeg få utført en synsundersøkelse?
Som hovedregel bør dine øyne og kontaktlinser kontrolleres med et intervall fra 6 til 12 måneder. Din alder, synsfeil og hvilken type linser som brukes, er momenter som optikeren vil vektlegge ved anbefaling om hvilket tidsintervall for linsekontroll, som du er best tjent med.

Er brilleseddel og linseseddel det samme?
Nei. En linseseddel er mer omfattende, og inneholder andre og helt forskjellige data om øyet, enn hva en brilleseddel gjør.

Er jeg forpliktet til å kjøpe linser hos optikeren?
Nei. Etter førstegangstilpasning og etterkontroll av linsene er det opptil deg å avgjøre hvordan du anskaffer nye kontaktlinser, så be din optiker om en utskrift av din linseseddel.

De mest vanlige synsfeil og korrigering av disse

 
Hva er langsynthet?
Langsynthet, eller hypermetropi som det heter på fagspråket, er en vanlig synsfeil. Enkelt forklart kan en si at øyet er for kort i lengderetningen, eller at de brytende mediene i øyet, hornhinnen og øyelinsen er for svake. For å rette denne synsfeilen korrigerer man med kontaktlinser i plusstyrke, og øker dermed brytekraften i mediene slik at bildet vi ser på netthinnen blir skarpt.

Hva er nærsynthet?
Nærsynthet, eller myopi som det heter på fagspråket, er en svært vanlig synsfeil. Enkelt forklart kan en si at øyet er for langt i lengderetningen eller at de brytende mediene i øyet, hornhinnen og øyelinsen er for sterke. For å rette denne synsfeilen korrigerer man med kontaktlinser i minusstyrke og svekker brytekraften i mediene, slik at bildet vi ser på netthinnen blir skarpt.

Hva er astigmatisme?
Astigmatisme er en krumningsfeil på hornhinnen som gjør at brytningen har forskjellige styrker i forskjellige retninger. Når hornhinnen ikke har lik krumning over hele overflaten, vil deler av det bildet vi ser på netthinnen være uskarpt. Synsfeilen korrigeres med toriske linser med akse og sylinder verdier.

Hva er akse?
Akse må oppgis når en bruker toriske linser. Den retningen krumningsfeilen ligger i, kalles akse og oppgis i grader fra 5 til 180. Toriske linser med akse og sylinder, brukes for å rette opp krumningsfeil på hornhinnen.

Hva er sylinder?
Sylinder må oppgis når en bruker toriske linser. Tallverdien på sylinderen angir størrelsen på krumningsfeilen på hornhinnen. Toriske kontaktlinser med akse og sylinder brukes for å rette opp krumningsfeilen på hornhinnen.

Hva er presbyopi?
Presbyopi er en tilstand som inntreffer når en ikke lengre kan se klart på nært. Denne tilstanden er som regel aldersrelatert. De fleste begynner å merke avstand/nær problematikken tidlig i førtiårene. For å løse problemet med forskjellige styrker til forskjellige avstander, brukes progressive/bifocale linser. Denne linsetypen har forskjellige soner, med varierende styrker, som gjør det mulig for linsebæreren å se klart på alle avstander. 

Spørsmål og svar

Kontakt kundeservice

Send gjerne e-post til kundeservice@lensit.no eller ring oss på telefon 788 96 888.

Innenfor telefontid vil alle henvendelser på e-post bli besvart innen 2 timer. Henvendelser etter telefontid fredag vil bli besvart mandag morgen.

Kundeservice nåes på telefon 788 96 888 (hverdager 09:00 - 15:30)

Som kunde hos oss er du viktig! Nøl derfor ikke med å kontakte Lensit kundeservice dersom du har spørsmål angående din bestilling, eventuell retur eller reklamasjon, spesifikke produktspørsmål eller angående kontaktlinser generelt.