Sertifisert

Sertifisert

Herved bekreftes det at
www.lensit.no
som drives av
Lensit.no AS
lever opp til Trygg E-handel sine krav for e-handlere.
 
Status: Sertifisert
Finansiell stabilitet: Ok
Kundeklager: Ingen klager

» Se hele rapporten
Linsepleie
Tilbake

Linsepleie

 
Hvorfor er det viktig med linsepleie?

Linsepleie av dine linser er svært viktig. Riktig bruk og håndtering av kontaktlinser er nødvendig for at du som linsebruker skal oppnå best mulig syn og ikke minst en sunn øyehelse. Det viktigste du som kontaktlinsebruker kan gjøre for å beskytte synet ditt, er å være nøye med både din egen hygiene og kontaktlinsehygienen, samt å følge instruksjonene fra optikeren din og anvisningene fra produsenten av kontaktlinsene og linsevæsken.

Hva er linsepleie?
Linsepleie er daglig stell av linser, som desinfisering, rengjøring, skylling og oppbevaring, etter at linsene har vært i bruk. Dagslinser og enkelte typer døgnlinser, krever ingen spesiell linsepleie, men kastes etter bruk. Det finnes flere alternativer for rengjøring og desinfeksjon, avhengig av hvilken type kontaktlinser du bruker. Noen kontaktlinser, f.eks. endagslinser, krever bare minimalt eller ingen pleie - du kaster dem ganske enkelt når du har brukt dem. Hvis du derimot bruker kontaktlinser som optikeren har anbefalt at du skal ta ut og sette inn igjen, skal de rengjøres og desinfiseres etter hver bruk. Hvis du steller kontaktlinsene dine på riktig måte, holder de seg hygieniske og komfortable i bruk. Be optikeren din om råd for å avgjøre hvilke linsevæsker som er best for deg.

Hva er god håndhygiene?
Linser krever god håndhygiene. Hender vaskes, skylles og tørkes før og etter håndtering av linser. Rene hender før linsene settes på er veldig viktig, da hindrer man å overføre smitte og sykdom inn på øyet.

Hvordan oppbevares linser?

Kontaktlinser som er i bruk, skall oppbevares i egnet linsebeholder. Bruk det linseetuiet som følger med linsevæsken. Skyll først etuiet lett med linsevæske, legg i linsene og fyll opp med væske. Hvor lenge linsen kan oppbevares, varier etter type linsevæske. Se produsentens anbefaling på forpakningen av linsevæsken.

Kan jeg skylle linsene i springvann?
Nei. Unngå springvann på linsene. Tappevann inneholder som regel klor og små mengder av forskjellige metaller som ikke er bra for linsene. Linsene skal skylles med linsevæske.

Hvordan skrubbes linser ved rengjøring?
Fukt begge sider av linsene med noen dråper linsevæske. Plasser linsa mellom tommel og pekefinger, og skrubb forsiktig med roterende bevegelse. 10 til 15 sekunders skrubb er det mest vanlige. Se produsentens anbefaling på forpakningen av linsevæsken.

Hva er viktig med linsevæskens flasketut?
Ikke berør, eller la flasketuten på linsevæsken berøre linsene eller linseetuiet. God hygiene bidrar til å eliminere bakterievekst.

Hva gjør jeg med linsebeholderen?
Linsebeholderen er en vanlig kilde til oppblomstring av bakterievekst, og bør skiftes hver gang du tar i bruk en ny forpakning av linsevæske. Husk å skylle etuiet med linsevæske før du tar det i bruk.

Sove med linser?
Å sove med linser som ikke er laget for slik bruk, fører til økt risiko for infeksjoner og betennelser. Sover man ofte med linser på kan det langsiktig føre til skader ettersom det belaster øyet mye. Å ta en liten lur er ikke noe problem, uansett hvilken linse du bruker, men det kan føles litt tørt i øynene dine når du våkner igjen. Du bør rådføre deg hos optiker før du begynner å sove med linser på.

Følg optikerens anbefaling
Ulike kontaktlinser er produsert for ulike synsbehov, livsstiler og bruksmåter. Noen kontaktlinser brukes kontinuerlig i én måned, mens andre skal tas ut hver dag. For å beskytte øynene dine mot alvorlige problemer er det viktig at du følger optikerens anbefalinger for bruk. Be optikeren om råd hvis du har spørsmål om egnet bruk for kontaktlinsene dine. En synsundersøkelse er viktig for å avdekke synsfeil og øyesykdommer på et tidlig stadium. Derfor bør alle gå regelmessig til optikeren. Tar du jevnlig service på øynene dine, vet du hvordan det står til med kroppens fineste instrument.

Spørsmål og svar

Kontakt kundeservice

Send gjerne e-post til kundeservice@lensit.no eller ring oss på telefon 788 96 888.

Innenfor telefontid vil alle henvendelser på e-post bli besvart innen 2 timer. Henvendelser etter telefontid fredag vil bli besvart mandag morgen.

Kundeservice nåes på telefon 788 96 888 (hverdager 09:00 - 15:30)

Som kunde hos oss er du viktig! Nøl derfor ikke med å kontakte Lensit kundeservice dersom du har spørsmål angående din bestilling, eventuell retur eller reklamasjon, spesifikke produktspørsmål eller angående kontaktlinser generelt.